pinecone.hr

Okrugli stol “Hrvatske tehnologije za hrvatski turizam”

04/10/2020
PINECONE SUDIONIK OKRUGLOG STOLA

U ponedjeljak 30. lipnja 2014. Razvojna agencija Zagreb organizirala je Okrugli stol na temu “Hrvatske tehnologije za hrvatski turizam”.
Namjera Okruglog stola bila je vodećim stručnjacima iz turističkog sektora predstaviti tvrtke iz Tehnološkog parka Zagreb koje su dobitnice domaćih i međunarodnih priznanja a razvijaju inovativne proizvode upravo za turistički sektor.

Na okruglom stolu „Hrvatske inovativne tehnologije za hrvatski turizam”, sudionicima je i Vedran Vetma iz Pinecone-a prezentirao Pinecone Hospitality te ideje poboljšanja turističke ponude.

Događanju su nazočili: Sanja Škrinjar,  direktorica županijske turističke zajednice Krapinsko – zagorske, Petra Novak iz Termi Tuhelj, Dino Oreški iz Dubrovačkih Vrtova Sunca, Igor Poznić stručnjak za digitalni marketing, Maja Zlokić iz Croatian Hotspots časopisa i portala hotspots.net.hr te Stjepan Balent iz T-portal.

Na Okruglom stolu gosti i sudionici dotakli su se različitih tema. Razgovaralo se otvoreno o problemima koji muče hrvatske tvrtke i hrvatske turističke dionike koji su suočeni s izazovima čestih izmjena zakonskih regulativa. Prezentacije tvrtki Tehnološkog parka Zagreb bile su vrlo zanimljive jer su ilustrirale koliko je bitno pratiti trendove u novim tehnologijama kroz aplikacije i proizvode jer svako zaostajanje može turističku ponudu učiniti neadekvatnom a u turizmu je ključno ne zaostajati za konkurencijom.  

Zajednički zaključak je da unatoč svim problemima s kojima se bore i poduzetnici u uspješnim tvrtkama, postoji pozitivna perspektiva i potencijal koji se realizira sporo ali sigurno.

Posted in Novosti